Eladó Niki Lauda Ferrarija

2019.08.17. 08:27

A Niki Laudát első F1-bajnoki címhez hozzásegítő 312T egy példányát árverezik el hétvégén Pebble Beach-en. Öt pole és egy nagydíjgyőzelem van a 22-es alvázszámú Ferrari múltjában.

thrf

Niki Lauda májusi halála megmozgatta kicsit a gyűjtői piacot. Nem lehet véletlen, hogy épp az idei Pebble Beach-re került elő ez a 312T, amivel a háromszoros világbajnok 1975-ben versenyzett. Ez volt Lauda második éve az olaszoknál, de már itt olyan dominanciát mutatott, hogy meg is szerezte az autójukkal első bajnoki címét. A szezon tizennégy futamából ötöt megnyert és kilencszer volt övé a pole. A hétvégén eladásra kerülő példányt vezette akkor, amikor megnyerte a francia fordulót és a kilencből öt első rajthelyet ezzel az autóval hozott össze. 

,

A szervezők hat és nyolcmillió dollár (1,5-2,2 milliárd forint) közé várják az autó árát, amit még ilyen nagy történelmű versenyautóért se szokás adni, de Lauda közeli halála fokozta az amúgy sem enyhe érdeklődést. Az autót amúgy nem csak az osztrák, de csapattársa, Clay Regazzoni is vezette, bár ez aligha értékfokozó. Az már inkább, hogy teljesen restaurált, annyira, hogy a háromliteres tizenkét hengerese használható állapotban van, azaz elvben pályanapozhat is majd vele, aki megveszi. Őrültségnek tűnik, de nem lenne példátlan...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.