A briteknél már több az elektromos töltő, mint a benzinkút

2019.08.18. 15:50

Beütött az új emissziós zóna hatása Londonban, az angolok nem lassan nem kényszerként, hanem megoldásként tekintenek a villanyautókra.

578a1c5e-nissan-leaf-3

Az elmúlt években gyakori ellenérv volt a villanyautókkal szemben a gyatra töltőhálózat. Ez a probléma úgy néz ki kezd megoldódni, legalábbis Nagy-Britanniában, ahol már több hivatalos villanyautó-töltőállomás van, mint hagyományos benzinkút. A briteknél már 9300 helyen lehet elektromos autót tölteni (ebből 1600 olyan villámtöltő, ahonnan a legtöbb autót egy óra alatt fel lehet tölteni 80%-ra), miközben benzinkútból csak 8400 van.

Kilőttek az eladások is, csak júliusban 158 százalékkal több elektromos autót adtak el, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, így már 1,4%-os piaci részesedése van a villanyautóknak. Ehhez valószínűleg hozzájárult a Londonban áprilisban bevezetett ultraalacsony emissziós zóna is.

Nagy Britanniában 1919-ben nyílt az első hagyományos benzinkút Aldermastonban. A hosszú növekedési pálya után folyamatosan csökkent a létszámuk, 1970 óta a kutak 80%-a zárt be.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.