Egy Cayenne is kellett hozzá, de megvan az új biciklis sebességrekord

2019.08.20. 09:10

Neil Campbell brit kerékpáros 280,557 kilométeres óránkénti sebességgel új csúcsot állított fel szombaton az elvingtoni repülőtéren. Ő lett a leggyorsabb férfi biciklivel. 

gf.png

Az észak-yorkshire-i rekorddöntésen Campbell egy 15 ezer font (5,34 millió forint) értékű, egyedi tervezésű kerékpárt tekert, amely egy Porsche Cayenne által húzva gyorsult fel, hogy aztán a kifutópályán saját erőből haladva csúcsot javíthasson. A korábbi rekordot a holland Fred Rompelberg tartotta, aki 1995-ben 268,6 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott. Furcsamód Campbell ezzel csak a férfi rekordhoz jutott hozzá, az abszolút csúcs ugyanis tavaly óta egy Denise Mueller-Korenek nevű amerikai bringásé, aki 296 km/h-val tekert egy hasonló kísérletben.

Az Essexben építészmérnökként dolgozó Campbell tervei szerint jövőre megkísérli elérni a 354 kilométer/órás (220 mérföld/óra) sebességet a Bonneville sós síkságon lévő hatmérföldes pályán az egysült államokbeli Utah-ban. "Első csapatként át szeretnénk lépni a 200 mérföldes óránkénti határt. Úgy gondoljuk, hogy akár több mint 220 is sikerülhet" - fogalmazott optimistán. Kiemelte, a kerékpár és a csapat megvan, és keresik a legoptimálisabb autót a feladathoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.