Ezekkel az autókkal a legelégedettebbek a vásárlóik Amerikában

2019.08.25. 13:13

Az amerikai fogyasztók elégedettségét mutató American Customer Satisfaction Index (ACSI) ezúttal is elkészült az autógyártókra vonatkozóan. Meglepő módon nagy általánosságban csökkent az egyes márkák iránt érzett vonzalom.

IMG 9589
Fotó: Máth Dávid / Totalcar

A teljes piacra vetítve általánosan 3,7%-kal alacsonyabb értéket számolt az ACSI, vagyis ennyivel csökkent az általános vevőelégedettség az amerikai piacon. Az élen a korábbi évhez hasonlóan a Lexus végzett 84%-os eredménnyel, ami egy százalékos csökkenést jelent. A Mercedes lett a második, míg a harmadik helyen hetes holtverseny alakult ki az Audi, a BMW, a Honda, az Infiniti, a Lincoln, a Volvo és a Subaru között (82%). A top 10 utolsó helyén szintén holtverseny volt a Cadillac és a Toyota között, ők 81%-os eredményt értek el.

acsi-2019

A 27 márkát felsorakoztató táblázat utolsó sereghajtói a Nissan (75%), a Dodge (74%) és a Chrysler (71%) lettek. Egy év alatt a legnagyobb zuhanást a Nissan és a Volkswagen szenvedte el, mindkettőjük 6%-ot rontott a 2018-as eredményén. A legnagyobb növekedést az Infiniti hozta, a japán prémium gyártó 5%-ot tudott javítani korábbi teljesítményén.