így igyekszik Alonso, hogy a legsokoldalúbb autóversenyzővé legyen

2019.08.25. 07:49

Pontosabban a versenyzővé, aki a legtöbbféle autóversenyen győzni tudott. Elég hosszú már a listája, de ha a Dakar-ralit is behúzza januárban, jár majd neki egy korona. Így telt a spanyol nagy namíbiai felkészülése.

Toyota Alonso Dakar 3

Egy ideje már nem titok, de még mindig nagyon furcsán hangzik: Fernando Alonso ott lesz a januári Dakar-ralin egy Toyota Hiluxszal. Az ember, aki leginkább két Forma-1-es világbajnoki címe miatt közismert, egy ideje már aktívan gyűjtögeti a különféle nagy versenyek trófeát. Egyrészt az F1-ben megvolt neki minden, amit sokra tartanak (bajnoki cím, monacói futamgyőzelem, monzai győzelem Ferrarival...), másrészt nyert WEC-bajnokságot, kétszer nyert a Le Mans-i 24 óráson és idén még a Daytonai egynaposon is összejött neki a futamgyőzelem. Két éve még az Indy500-on is próbálkozott, vezetett is, de megállt alatta a Honda-motor. Ezért a sikerért később még visszamegy, most viszont a világ legnevesebb tereprali versenyére készül, eszerint a videó szerint nagy erőkkel. 

Alonso a címvédő csapat egy autóját kapja meg a Dakarra. Egy olyan Toyota Hiluxot, amivel Nászer el-attija megnyerte az idei versenyt. A pályaversenyzésből jött bajnok a nulláról építi fel terepralis stílusát. Az első tesztjét márciusban tartotta, ezt követte ez az intenzívebb augusztusi négynapos teszt Namíbiában. A Toyota persze csak szépeket mond a teljesítményéről, de lehet bármekkora zseni a spanyol, pár év biztosan kell majd neki, míg utoléri a világ legjobb terepralisait. Ha idővel összejönne neki egy Dakar-győzelem, azzal egy szűk társaságba kerülne: Jackie Ickx után ő lenne a második, akinek a Forma-1 és Le Mans mellett a Dakaron is sikerült nyernie. És neki ugye még pluszban van két világbajnoki címe.