Nem csak villanyautója, de még SUV-ja is lesz a Paganinak

2019.08.29. 14:47

A villanyhajtást és/vagy a városi terepjárót sportautógyártóhoz nem illőnek gondoló közönség szívében forgatta meg kicsit a kést Horacio Pagani. A Pagani névadó alapítója a következő évi terveiről mondott érdekeseket az Autocarnak nemrég. Nyugalom, 2026-ig biztosan marad a V12.

1

2025-ig nem várható gyökeres változás a Pagani márka életében, utána viszont radikálisan új irányt vehetnek a dolgok. Ezt maga Horacio mondja, aki a villanyos terveikkel olyan nagyon nem lepte meg a nyilvánosságot. Egy ideje már ismert, hogy az olaszok számolnak a villannyal a folytatásban. Ez úgy fog kinézni, hogy a Huayra utódában, a C10-ben még ott lesz a Mercedes-féle V12 a villany mellett, azaz lesz egy sporthibridjük. Hogy a 2026-ra ígért tisztán elektromos sportautójuk emellé vagy ennek a helyére kerül a kínálatba, még nem tiszta, de az biztos, hogy az évtized közepére lesz villanyautójuk.

1

A villanyos nyitás nem újdonság, a tervezett SUV már annál inkább. Hogy akar ilyet a Pagani, már nem kérdés, egyelőre a hogyanról folynak a tárgyalások. A Mercedest szeretnék bevonni a modellbe, az sem kizárt, hogy komplett platformot vesznek majd tőlük. Ez viszont kicsit kényes téma, mert eközben az áraikat szeretnék extrém magasan  tartani. Horacio arról beszélt, hogy három millió euró körül kéne majd lennie a városi terepjárójuknak, hogy összhangban legyen a termékstratégiájukkal. Egyelőre viszont nem tudják biztosan, hogy van-e vagy lesz-e közönsége egy ennyire drága SUV-nak.