300 lóerős városi terepjárót visz a Cupra Frankfurtba

2019.09.03. 06:06

Az önállósodáson már túl van, a nagy modellkínálat-építésben pedig tanulmányok mutogatására is marad kapacitása a Cuprának. A frankfurti szalonra ezt az elektromos SUV-t viszik, ez volna a Cupra Tavascan EV Concept.

A Tavascan EV tanulmánynak két villanymotorja van: egyet pakoltak az első tengelyébe és egyet a hátsóba, amivel a rendszerteljesítménye 302 lóerő. Ez így ma nem kimagaslóan sok egy városi terepjárónál, már a Peugeot-nak is van ilyenje hibridben. A mezei MEB-padlólemezébe épített 77 kWh-s lítium-ion akkumulátor, valamint a hozzá mondott 450 kilométeres hatótáv sem kiemelkedő, így csak a Tavascan külseje és az utastere koncepciósabb egy szériaautónál. 

Kívül leginkább az orr extrém. A 22-es felnik se szerények, a visszapillantót is rendesen megcifrázták, a süllyesztett kilincs pedig még mindig ritkaság ugyan, de semmiképp sem újdonság az autódizájnban. Odabent szálltak el inkább. A kormány mögötti 12 colos, valamint a középső 13 colos kijelző szintén nem túlzás ma már, de ezt a belső műanyagozást és ülésrendszert aligha tartják meg, mire elérnek a szériagyártásig. 

Ahogy a Seat/Cupra birodalomban általában, ez is egy spanyol helységről kapta a nevét. Tavascan egy kis katalán falu a francia határhoz közel. Ha már elnevezték róla, talán megtartják a nevet a szériára érés után is. Hogy az mikor lesz, nem tudni még, de nem érdemes sokáig várniuk. Kapnak egy kész villanyos platformot az anyacégtől, ha sietnek, komoly lépéselőnybe kerülhetnek a villanyos városi terepjárók ébredő piacán.