A Volkswagen elektromos autót csinálhat a Bogaradból

2019.09.06. 12:47

Ki ne akarna egy funky, retró villanyautót? Megkaphatjuk a klasszikus bogár formát, egy modern elektromos hajtással – egészen pontosan a Volkswagen E-upból. A Volkswagen az EClassicsal együttműködve nyitott egy olyan lehetőséget, hogy bárki elviheti hozzájuk a régi Kaferjét, amibe ott beépítenek egy modern elektromos hajtást.

Mivel a Volkswagen teljes mértékben az Eclassicsra bízta a dolgot, ezért Renningenbe kell eljutnia a jövőbeli E-Kafer tulajoknak. Miután legördültek az autók a szalagról, cirka 200 kilométert tudnak majd megtenni, legfeljebb 150 km/óra tempóval. A gyorsulástól sem fognak hanyatt esni a tulajok, az ötvenes tempóhoz négy másodperc kell, nyolcvanas tempóhoz még egyszer ennyi. Ennek ellenére az autó mégis dinamikusabb lesz, mint a gyári hajtással, ráadásul könnyebb lesz a karbantartása.

A Volkswagennél azt mondják, hogy ezek az adatok tökéletesek egy hobbiautóhoz. Így is majdnem 1,3 tonna, fölösleges lenne tovább tömni akkumulátorokkal. A töltés legalább stílusosra sikerült. A jobb hátsó lámpatestet kell felpattintani, és alatta találjuk a töltő bemenetet. Hogy meddig tart feltölteni az egyelőre nem derült ki, ahogy még az ára sem. Frankfurtban az autószalonon fogják bemutatni, valószínűleg ott derül majd ki, mennyibe fog kerülni.