A Volkswagen elektromos autót csinálhat a Bogaradból

2019.09.06. 12:47

Ki ne akarna egy funky, retró villanyautót? Megkaphatjuk a klasszikus bogár formát, egy modern elektromos hajtással – egészen pontosan a Volkswagen E-upból. A Volkswagen az EClassicsal együttműködve nyitott egy olyan lehetőséget, hogy bárki elviheti hozzájuk a régi Kaferjét, amibe ott beépítenek egy modern elektromos hajtást.

Mivel a Volkswagen teljes mértékben az Eclassicsra bízta a dolgot, ezért Renningenbe kell eljutnia a jövőbeli E-Kafer tulajoknak. Miután legördültek az autók a szalagról, cirka 200 kilométert tudnak majd megtenni, legfeljebb 150 km/óra tempóval. A gyorsulástól sem fognak hanyatt esni a tulajok, az ötvenes tempóhoz négy másodperc kell, nyolcvanas tempóhoz még egyszer ennyi. Ennek ellenére az autó mégis dinamikusabb lesz, mint a gyári hajtással, ráadásul könnyebb lesz a karbantartása.

A Volkswagennél azt mondják, hogy ezek az adatok tökéletesek egy hobbiautóhoz. Így is majdnem 1,3 tonna, fölösleges lenne tovább tömni akkumulátorokkal. A töltés legalább stílusosra sikerült. A jobb hátsó lámpatestet kell felpattintani, és alatta találjuk a töltő bemenetet. Hogy meddig tart feltölteni az egyelőre nem derült ki, ahogy még az ára sem. Frankfurtban az autószalonon fogják bemutatni, valószínűleg ott derül majd ki, mennyibe fog kerülni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.