Az amerikaiak 42 százaléka úgy tudja, hogy a villanyautó is benzinnel megy

2019.09.06. 11:20

Igen, jól olvasták. A Ford kutatása szerint az amerikaiak 42 százaléka úgy tudja, hogy a villanyautó is benzinnel megy. Mentségükre legyen mondva, a Priusban is van villanymotor, mégis kell bele tankolni.

https   api.thedrive.com wp-content uploads 2019 09 All-Electric

A Tesla Models S megjelenése utáni néhány évben a csapból is gyorsulós videók folytak. Szép sorban semmisültek meg a legerősebb egzotikus autók negyed mérföldön, kenődtek bele félájult félelemben utasok az ülésbe és lényegében azóta is minden új hipersportautó megkapja, hogy egy elektromos szedán simán legyorsulja. Ez alapján jogosan gondolhatnánk, hogy a Tesla hazai pályáján az emberek már tisztában vannak legalább a legalapvetőbb tényekkel, miszerint a villanyautó villannyal megy.

DSC01080

A kutatást egyébként azért rendelte meg a Ford, mert a villanyhajtás hajnalán úgy voltak vele, hogy jó lenne látni, mit gondolnak a vevők a dologról. A nemsokára érkező elektromos F-150 bemutatása előtt ez egy jogos gondolat. Így már legalább tudják milyen irányból érdemes megkörnyékezni az embereket, elvégre nem mindegy, hogy egy már ismert termék új változatát, vagy egy ufót szeretnének értékesíteni.

A kutatás persze a villanyautózás más aspektusaira is rákérdezett. Kiderült például, hogy az emberek 65 százaléka nem venne villanyautót, ha összkerékre lenne szüksége, ami feltehetően összefügg a másik érdekes eredménnyel, miszerint 80 százalék meg van győződve róla, hogy a villanyautó sem hidegben, sem melegben nem működik rendesen. Azon már meg sem lepődünk, hogy 67 százalék úgy tudja, villannyal semmilyen esetben nem szabad vontatni. Valószínűleg ezért is döntöttek úgy a Fordnál, hogy egy vonatvontatós videóval kezdik el reklámozni a villany F-150-et.