Szűk egy óra alatt sikerült összetörni a 2021-es Octavia RS prototípusát

2019.09.06. 14:53

Már tesztelik a Skoda Octavia RS legfrissebb változatát. Álcázva vitték ki utcára, viszont nem volt hosszú életű a projekt, mert azonnal le is szanálták. Egy Opel Zafira szerencsétlenül váltott sávot egy építkezés miatt és szemből telibe kapta a prototípust. A gyáriak azonnal a helyszínre mentek trélerrel és takaróponyvával, a helyeikben fel is merült a kérdés: Minek ez a felhajtás? Ez csak egy Skoda. Valószínűleg csak kevesen tudták, hogy egy négy keréken guruló ipari titokba futottak.

Az autó elejét teljesen lebontotta az ütközés, még később is a leszakadt idomokkal rohangáltak a Skoda alkalmazottak. A kár valószínűleg nem lesz olcsó a Zafirásra nézve, de a nagy drámát megúszta, mert semmi sem derült ki az álcázott RS-ről. Ahogy eddig semmi konkrétum nem derült ki a médiában sem. Az egyetlen morzsa, hogy egy korábbi interjúban, a fejlesztési vezető Christian Strube elmondta: Lehetséges, hogy az Octavia RS-nek lesz hibrid változata. Így lehet majd kulturáltan és takarékosan használni városban, viszont ugyanolyan hobbi élményautó maradhat városon kívül.

Egyelőre csak pletykák vannak a motorválasztékról, de három teória már született a médiában. Vagy a kétliteres TSI, vagy az ugyanekkora TDI (mint a Kodiaq RS-t) motorral hajtanák. Viszont, ha igazak a feltételezések a hibrid változatról, akkor 1,5 literes TSI motort fogják párosítani egy elektromos rendszerrel. Az összteljesítményt 245 lóerőre saccolják, de gyengébb biztosan nem lesz mint az előd modell. Biztosat egyelőre nem mondtak a Skodánál, leghamarabb várhatóan 2021-ben mutatkozik majd csak be az új Octavia RS.