Brutál raliváltozat készül az Alpine A110-ből

2019.09.07. 09:58

Az Alpine a híres raliautója és megnyert bajnokságai előtt tisztelegve építtette meg az Alpine A 110 Rallyt. A Renault-val közösen a Signatech álmodta és építette meg. Nem is egy egyszerű kasznifaragásról van szó, komoly raliautót építettek az amúgy is sportos karakterű A110-ből. Aki most venne ilyen autót az gyorsan nevezzen be rá, mert valószínűleg nagyon kevés készül majd, és az sem biztos, hogy bárkinek odaadják csak úgy. Ráadásul készítse elő a tárcáját is, mert az A 110 Rally átszámolva közel 50 millió forintba kerül majd.

Az Alpine A 110 Rally erősebb futóművet kap, három fokozatban állítható gátlókkal. A fékeket tovább növesztették, és hatsebességes kéziváltót kapott. Kérdés, hogy bírja-e majd az 1,8 literes turbómotor, amit felhúztak 300 lóerő fölé. A beltérből minden fölösleget kiszórtak. Csak a fontos műszereket hagyták bent, de abból is van amelyiket komolyabbra cserélték. A kasznit belülről bebukócsövezték, kívülről pedig szénszálas elemekkel bővítették és átfaragták, hogy jobb legyen az aerodinamikája. A váz viszont nem az alap A110-ből jön, hanem annak a kikönnyítette erősebb változatát használták, amit a GT4-es versenyautóhoz fejlesztettek.

A Renault sportmárkája az Alpine a hatvanas-hetvenes években élte fénykorát. Komoly sportautóikat hamar népszerűvé tették a rally győzelmek. Pár éve újra életre hívták a márkát, és egyből az Alpine A 110-zel nyitottak, ami hatalmas siker lett. Később bemutatták az autó erősebb változatát, az A110S-t, viszont egy ideje nem volt náluk mozgolódás. Valószínűleg a beígért SUV-n dolgoznak.