A rendőrség elkezdte nagyban mérésre terelni a trélereket az autópályán és láss csodát, a többsége durván túlsúlyos

2019.09.13. 00:01

Érdekes, de nem meglepő adatokat közölt a rendőrség az elmúlt hetekben az M3-ason és az M0-son tartott tömegmérési ellenőrzéseiről. 74 mérésből 66 esetben mértek túlsúlyt a trélereknél.

Augusztus végén már írtunk a rendőrség egy akciójáról, amiről már akkor is nehezen hittük el, hogy nem közkívánatra történt, de ez valójában mindegy is. A lényeg, hogy az elmúlt hónapok egyik legforróbb közlekedési témája, az országot átszelő túlsúlyos és/vagy túl hosszú, közveszélyes kelet-európai trélerek ügyében egyre nagyobb mozgolódás látszik rendőrségi oldalról. Csütörtökön megint megjelent egy közlemény a Police.hu-n, ahol az elmúlt szűk egy hónap eredményeiről számolnak be.

Azt írja a közlemény, hogy összesen 74 járműszerelvényt ellenőriztek az elmúlt hetekben a Pest megyei rendőrök az M3-ason és az M0-son, melyből a tengelysúlymérések alkalmával 66 esetben tapasztaltak szabálytalanságot. A mérések során az egyenruhások találkoztak olyan járműszerelvénnyel, melyen a rakomány 2,9 tonnával haladta meg a megengedett legnagyobb össztömeget. A 2019. szeptember 11-én végrehajtott ellenőrzések során 15 jármű esetében összesen közel 16 tonna túlsúlyt állapítottak meg - írják. 

A megbírságolt sofőrök között volt magyar, román, szlovák, bolgár, török, szerb, német, spanyol és moldáv állampolgárságú is. A Pest megyei rendőrök nekik helyszíni bírságot szabtak ki túlsúlyos járművel való közlekedés és más szabálysértések miatt.