Műholdképeket nézegetett és talált egy 22 éve tóba esett autót

2019.09.13. 14:29

Floridában véletlenül megoldottak egy 22 éves eltűnési ügyet. Egy átlagos nézelődésnek indult a dolog a Google Maps-en, egy tóban talált autó lett a vége. 1997 óta keresték.

tve.png

William Moldt-t akkor látták utoljára, amikor a floridai Lantana egy szórakozóhelyről hazaindult autójával 1997. november 7-én. Nyomtalan eltűnésén évekig dolgoztak a rendőrök, de már ők és a rokonok is lemondtak róla, hogy megkerül. Aztán most augusztusban a floridai Wellington egy korábbi lakója régi lakóhelyét nézegette a Maps-en, amikor egy feltűnt neki egy autónak látszó tárgy egy tó szélén. Nem sokkal később kiment és drónnal jobban megnézte a tárgyat, majd mikor már egyértelmű lett, hogy egy autó süllyedt el ott, értesítette a rendőröket. 

A rendőrség aztán kiemelte a roncsot, amiben megtalálták Moldt csontjait. Az eltűnés ezzel megoldódott, de továbbra sem tiszta, hogyan hajtott bele a tóba 22 évvel korábban az akkor negyven éves férfi, és hogy annak nyomait akkor miért nem vette észre senki. Legalább ekkora rejtély, hogy a lakóházakhoz ennyire közel, egy karbantartott tóban (csatornában), hogy nem tűnt fel idáig senkinek egy pár méter mélyen pihenő autó. A Google Maps-en ráadásul már korábbi műholdképeken is ott volt, 2007 óta megtalálhatta volna bárki a képeket nézve.