A BMW-től érkezik az Audi új főnöke

2019.09.16. 13:55

2020-tól Markus Duesmann vezeti az Audit. Korábban igazgatósági tag volt a BMW-nél, és már 2018 nyarán felmondott, azonban csak mostanra vált jogilag is lehetségessé, hogy a konkurenciához szerződhessen.

audibmw bbwar

Duesmann átigazolását elsősorban Herbert Diess erőltette, aki jelenleg is a Volkswagen konszernt vezeti, de korábban ő is a BMW-nél dolgozott fejlesztési igazgatóként, innen az ismeretség. A terv eredetileg az volt, hogy a két vállalat közös megegyezéssel eltekint Duesmann szerződésében foglalt záradéktól, miszerint közvetlen vetélytárshoz nem szerződhet bizonyos időn belül, azonban a BMW végül nem engedte el olyan könnyen.

Markus Duesmann
Markus Duesmann

A BMW feltehetően megelégelte, hogy fontos embereik igazolnak sorban közvetlen vetélytársukhoz, ahogy az Diess is tette, vagy épp szintén tavaly Hildegard Wortmann, aki a BMW marketing főnöke volt eredetileg. Bár még tart a szerződésben foglalt tiltás, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung szerint sikerült megegyeznie a két riválisnak, és már jövő tavasszal, hónapokkal korábban elfoglalhatja Duesmann az igazgatói széket az Audinál. Ahhoz képest, hogy milyen élesen tudnak egymással vitázni a két márka rajongói, úgy tűnik az igazgatósági szinteken nem okoz akkora lelkiismereti problémát a váltás.