Még apróbb teperjáró jön a Suzukitól

2019.09.25. 17:08

Bár a premiert későbbre tervezték, úgy néz ki, a fontosabb adatok már most nyilvánosságra kerültek: divatos minimál-autóra, amelyben elférni is kihívásnak tűnik. Ennek ellenére Indiában, a megfelelő áron sláger lehet belőle.

A szubkontinensen a Maruti Suzuki stabil piacvezető, a konkurencia minden erőfeszítése ellenére. A Renault Kwid erős próbálkozás: a mikro-SUV fillérekért érhető el – átszámítva 1,2 millió forint lenne az ára – de úgy néz ki, a Suzuki erre is elkészült a válasszal, az S-Presso legalábbis gyanúsan hasonló koncepciót valósít meg.

A 3,67 méter hosszú, 1,52 méter széles és 1,55 méter magas jármű nem ígér sok helyet, de egész divatos megjelenésű, és a 2,38 méteres tengelytáv legalább négy személy számára ígér elegendő helyet. Az apró karosszériát 68 lóerős háromhengeres szívómotor mozgatja, ötfokozatú váltón és a két első keréken keresztül.

A típus a jobban felszereltek közé tartozik majd, legalábbis erre utal, hogy ABS-t, tolatóradart és két légzsákot is tartalmaz az alapfelszereltsége. Ezzel együtt is elég kevéssé valószínű, hogy a típus mifelénk is felbukkanna: ahhoz egyszerűen túl apró.