Így néz ki egy telepnyi nullkilométeres, vízkáros BMW

2019.09.26. 10:28

Általános dolog az autószállításban, de sokadszor is szomorú látvány egy telepnyi vízkáros új autó. Mármint futásban új, amúgy négyéves BMW-k és Minik vannak ezeken a Vancouverben lőtt fotókon. 

uz

A Jalopnik ment utána a kanadai fotók mögötti történetnek. Mint kiderült, ez a 2966 új BMW és Mini még 2015 februárjában érkezett hajóval az ország másik felére, Halifax kikötőjébe, ahol egy erős vihar akkoriban komoly károkat okozott a környéken, többek között nagyon megáztatta ezt a szállítmányt sós tengervízzel. Már akkor híre ment, hogy vízkár miatt visszahívják a teljes szállítmányt, idővel pedig ez a közel háromezer autó átkerült Kanada másik felére, egy vancouveri aukciós telepre. Ott pusztulnak egy halomban évek óta. 

iu

A 2014-es, '15-ös modellévből van ott szinte minden: 2-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os, 7-es, i3-as, i8-as, M4-es, M6-os, X1-es és Z4-es BMW-k, valamint a Mini Cooperek, Mini Pacemanek és Mini Roadsterek. A forgalmazó nem állt neki egyenként megvizsgálni az autókat, egyben lett selejtezve a teljes szállítmány, amit a jelek szerint donornak még értékesíthetnek. Mi másért parkolna egy aukciós telephelyen még ennyi év után is?

liu

Ez itt pedig egy érdekes hasonló sztori a szomszédból. Azokból a hurrikán áztatta autókból sajnos hozzánk is juthatott pár: