Az új frissítéssel már lábhoz jöhet a Tesla

2019.09.27. 15:59

Komoly esemény egy-egy verzióváltás a Tesla esetében: ilyenkor érkeznek az autókba új, addig el nem érhető funkciók. Most is ez történik: a szép kerek tíz pont nullás verzióval érdemben változik az autó vezérlőszoftvere, és a szórakoztató rendszere is.

A vezérlőszoftver nagy újdonsága, hogy már tartalmaz mindent, ami a Smart Summon nevű funkció használatához szükséges. Ezzel hívhatja magához az autót a sofőr a parkolóhelyről, bár működni csak azoknak fog a szolgáltatás, aki kifizette a Full Self Driving opció ötezer dolláros felárát. A Tesla eddig csak tesztelte a Smart Summont – néhány bétatesztelő közölt is videókat a működéséről – de úgy tűnik, most már elkészült, és elégedettek a működésével.

A villanyautózásnak nem minden perce izgalmas, sőt, kivárni egy teljes töltést tétlenül borzasztó időpazarlásnak tűnhet, ha nincs közben valami elfoglaltsága az embernek. Ezen is segíthet a felhasználóknak az új szoftvernek az a része, amely a központi kijelző szórakoztató rendszerén fut. Ezt ugyanis Spotyfy, Netflix, Youtube és Hulu kliensekkel bővítették, azaz minden támogatást megad a médiafogyasztáshoz, persze csak álló helyzetben. Emellett külön karaoke-funkcióval támogatja az autóban éneklést – a neve egyébként Car-aoke, ami mellesleg siralmas szóvicc a car, vagyis kocsi szóval – és portoltak rá egy videójátékot is. A Cuphead könnyed ügyességi játék, amely a Popeye rajzfilmek jellegzetes stílusában készült, nyilván jól jön, ha már el kell ütni azt a húsz-harminc percet az autóban.

A frissítést ezen a héten kezdik el kiküldeni a Teslákra, bár az ütemezésben, és a tartalomban is lesznek eltérések régiónként, Kínában például helyi videószolgáltatások klienseit telepíti a frissítés a globális szolgáltatóké helyett.