Nem lesz sportos változat a villany-Mercedesből

2019.09.29. 19:20

Most, hogy egyre több szaladgál belőle az utakon, felmerült a kérdés, hogy lesz-e AMG változat a Mercedes első villanyautójából, az EQC-ből. A Mercedes sportos részlegének vezetője adta meg rá a választ.

DSC01058
Fotó: Papp Tibor / Totalcar

Thobias Moers a Motor Trendnek adott nyilatkozatában ugyan nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a jövőben valamikor lesz elektromos AMG modell, de az biztosan nem most lesz és így nem is az EQC villany-SUV. Moersék szerint 5 másodperc alatti gyorsulás egy ilyen batárnak bőven elég. Ettől függetlenül az EQC is kap majd AMG csomagot (AMG Line néven), de az csupán a külsőt érinti majd, teljesítménybeli változás nem lesz. Egyébként nem csak az EQC marad ki a buliból: a B osztályból sem lesz izmos változat.

Az első igazi villanyos AMG modell a következő C és E osztály sportváltozata lehet, amelyek minden bizonnyal valami plug-in hibrid hajtásláncot kapnak majd, hogy a konszern megfelelhessen a szigorodó kibocsátási normáknak. Az első teljesen elektromos AMG-re valószínűleg többet kell várni: Moers szerint készülhet valami az EQS alapjaira, de ez az autó még csak koncepció formájában mutatkozott be Frankfurtban, úgyhogy a villany-AMG legközelebb csak valamikor a következő évtized közepére érkezhet.