Kétmilliós bírság járt ezért a trélerezésért

2019.10.01. 15:33

Túlsúlyos trélert vontatott tachográf és szükséges jogsi nélkül, kétmillió forintot meghaladó bírságot kapott egy 4-es főúton ellenőrzött kelet-európai sofőr. 

DSC 0132 1

A police.hu közleménye ír a román-moldáv kettős állampolgárságú sofőr tréleréről, amit a 4-es főúton ellenőriztek szeptember 29-én vasárnap. Az ország különféle rendőrkapitányságai az elmúlt hónapokban kezdtek ráállni hatásosan az efféle - leginkább román rendszámos - trélerekre, miután az év elején tele lett az internet mindenféle módon közveszélyes ilyen szerelvényekkel. 

A közleményben mutatott kép alapján ez a vasárnapi fogás ezzel a három autóval a szerelvényen még nem is tűnik extrémnek. Nem lóg rajta például kötélen még egy megpakolt autószállító, ahogy ennél a Szolnokon látott társánál; nincs rákötve az utolsó autó vonóhorgára semmi (nem úgy, mint itt) és még összetörve sincs. Volt viszont sok komoly baja, például túlsúlyos volt, bár azt nem írják, hogy pontosan mennyivel. De nem volt benne menetíró készülék (tachográf) sem, és ha ez nem lenne elég, a sofőr nem rendelkezett a tehergépkocsi és a nehéz pótkocsi vezetéséhez, illetve vontatásához szükséges járműkategóriákkal a jogsijában.

A rendőrök nem engedték tovább a szerelvényt, a sofőrt pedig a rendőrkapitányságra előállították, ahol vele szemben gyorsított eljárás keretén belül kétmillió forintot meghaladó összegű pénzbírságot szabtak ki.