Kína egyik kedvence lehet ez a guruló doboz

2019.10.01. 06:05

A Wuling márkát mifelénk alig ismerik, Kínában viszont a legnépszerűbbek közé tartozik. A Hong Guang típus jelenleg az ország ötödik legnagyobb tömegben eladott típusa – igaz, a név számos típusváltozatot rejt – és ez itt a legújabb változat, amely a Plus melléknevet kapta.

A SAIC-GM-Wuling vegyes vállalat legújabb egyterűje termetes darab: 4,72 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,81 méter magas. Mindehhez 2,8 méteres tengelytáv járul, ami elég tágas belső teret eredményez. Ahogy az ilyen típusokál megszokott, üléssorból három van, ülőhelyből hét, viszont az ülések elrendezése szokatlan. Hárman a leghátsó sorban foglalhatnak helyet, a középső sort két nagy, külön karfás fotel alkotja. Igazi luxus-kisbusz ez, sofőrös használatra optimalizálva, ennek megfelelő a felszereltsége is: a bőrkárpit és a klímaberendezés is felár nélkül jár.

A műszaki tartalom a belső tér színvonalához képest nem túl acélos: a nagy testet egy 1,5 literes négyhengeres turbómotor mozgatja: ez 150 lóerő csúcsteljesítményű, a maximális nyomatéka 245 Nm, és hatfokozatú kézi váltón át hajtja a két első kereket.

A GM kínai leányvállalata a napokban mutatta be a típust Kínában, forgalmazni pedig októberben kezdik a típust, így az egyelőre nem egyértelmű, hogy mennyiben járul majd hozzá a Hong Guang modellek népszerűségének növekedéséhez.