Új sportcsomagok a legnagyobb BMW-kre

2019.10.03. 15:22

Épp csak megmutatták az első képeket az X5 és az X6 új sportváltozatairól, máris itt van hozzájuk az M Performance kollekció. Emellett a kevésbé durva X6-osokhoz, illetve az X7-eshez is elkészült a gyári optikai csomag.

Ezek nagyrészt olyan elemekből állnak, amelyekről önmagukban talán a gyáriak sem tennének említést, viszont a lényegük épp az, hogy a tulajdonosok akár egyenként is kiválogathatják, melyikre tartanak igényt, és melyikre nem.

Akadnak persze olyan módosítások, amelyeknek tényleg érezhető lehet a hatása az autó viselkedésén is. Ilyenek a különböző opcionális felnikészletek: 21 és 22 hüvelykes méretben kínálnak ilyeneket az összes típushoz. Akadnak fényes- és mattfekete, illetve fekete-fémszínű kombinációk, a választék elég széles. A mezei X6-osokhoz emellett megvehető az M kivitel fékrendszere is, amihez alighanem szükség lesz legalább 21-es felniszettre is.

A többi részlet leginkább a látványról szól. Igaz, néhány hátsó légterelő a gyáriak szerint valamelyest javítja az az autók stabilitását nagy sebességnél, de ez olyasmi, amit ők is csak mellékesen említenek meg, azaz valószínűleg nem igazán észlelhető mértékű a változás. Viszont a legtöbb ilyen utólagos elem jól látható módon szénszálas műanyagból készül, szépen kivehető textúrával. Van a kínálatban ilyen hűtőrács-keret, tükörház, küszöbdíszléc és hátsó légterelő is.

Természetesen a belső térbe is kínálnak ezt-azt, például spéci sportkormányt kétoldalt bolyhos, a kezek számára nagy tapadást biztosító Alcantara betétekkel, és vörös középjelzéssel. És az ilyen csomagok legfontosabb kelléke sem maradhat ki, a sok felirat. Nem csak kívül és belül jelenhet meg a jellegzetes, háromszín-csíkos M betű, de még az ajtók aljába épített világítás is azt vetíti a földre, ha valaki azt is megrendeli.

Az árlistát egyelőre nem ismerjük, de egy ilyen bő 30-50 millió forintos terepjáróhoz képest nyilván aprópénzről van szó.