Fél év után fogta menekülőre a Rolls-Royce főtervezője

2019.10.04. 13:29

Ahogy megszokott, érdemben senki nem kommentálta Kaban távozását. Csak a megszokott udvariassági kört futották le. „Bár Jozef nagyon rövid ideig volt nálunk, köszönjük a hozzájárulását. A legjobbakat kívánjuk neki” - írja a hivatalos közlemény, Torsten Müller-Ötvös vezérigazgatót idézve.

kaban rolls

A hivatalos indoklás szerint a szlovák származású szakember a jövőben más tevékenységet folytat majd. Kaban azonban nem tűnt olyan embernek, aki úgy általában nem találná a helyét egy vállalati közegben. 1999-ben a Bugatti Veyron formatervezőjeként szerzett hírnevet, majd irányította a formatervező csapatot az Audinál 2003-tól, a Skodánál 2008-tól. 2017-től vezette a BMW formatervező részlegét, és az idén márciusban jelentették be, hogy a Rolls-Royce-hoz szerződött, hasonló szerepkörben.

Távozásának okaira talán később talán fény derül majd – mindenesetre elődje, Giles Taylor már elhelyezkedett a kínai Hongqinál, és elég valószínűtlen, hogy egy Kabanhoz hasonló kaliberű tervezőt ne találnák meg öt perc alatt egy legalább ilyen komoly ajánlattal.