Itt a Jaguar új Formula-E gépe

2019.10.04. 06:19

Bár a Formula E autók nagyrészt szabványosak, a hajtásláncot mindenki maga tervezheti. A Jaguar versenyrészlege szerint ez ad elég mozgásteret ahhoz, hogy a sajátjuknak nevezhessék a 2019-2020-as versenyautót.

Az autó nagyrészt persze megegyezik az előző szezonból már ismert szabványos Gen2 versenyautóval. Még a színek is hasonlóak: fekete és egy jellegzetes türkizkék. Ami új az I-type 4 elnevezésű gépben, az a hajtásrendszer, illetve a hátsó futómű egyes elemei. Állítólag ezek révén sikerült egy keveset javítani a súlyelosztáson, és lejjebb vinni az autó tömegközéppontját is.

A pilóták közül az új-zélandi Mitch Evans, aki az előző szezonban, Berlinben meghozta a Jaguar első győzelmét, maradt, a másik autóba viszont a brit James Calado ülhet be.

A következő Formula-E szezon Szaúd-Arábiában indul november 22-én, ott derülhet ki, hogy az átdolgozott autó mire is lesz képes.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.