Eladó a legeslegutolsó Saab személyautó

2019.10.07. 16:55

Valószínűleg nagyon kell a pénz a Saab maradékát birtokló NEVS-nek, mert a múzeumból adják el a legutolsó Sabb 9-3 Aerót, amely 2014-ben került le a gyártósorról.

Ez már afféle maradék-széria volt, az utolsó, amelyen még használhatták a Saab márkanevet. Ebbe a típusváltozatba kétliteres, 220 lóerős turbómotor került, és összesen 420 példányt gyártottak. Ez a konkrét, legutolsónak legyártott példány elkészülte óta a Saab múzeumban volt kiállítva, de most árverésre bocsátják. Az aukciós ház szerint 350-450 ezer svéd korona, azaz úgy 11-14 millió forint lehet a reális értéke, annak ellenére, hogy van benne hetven kilométer, amit nagyrészt az árverés előtti fotózáson tettek bele.

Ahogy az aukciót szervező Bilweb Auctions fogalmaz, ez a legutolsó esély új Saabot vásárolni, aki teheti, ragadja meg. Biztos akad majd, aki így tesz, annak ellenére is, hogy a típus semmilyen mércével nem mondható frissnek, hiszen a 2002-es bemutatása óta csupán néhány felületes frissítésen esett át, és a konkrét példány is öt éves.