Megjött az ID 3, óriási kedvezményekkel árulják ki az e-Golfokat

2019.10.07. 06:05

Nagy árengedményekkel válnak meg VW e-Golf készleteiktől a német autókereskedők a Volkswagen új elektromos modelljének bemutatása előtt az Essen-Duisburg Egyetem járműipari kutatóintézetének piaci felmérése szerint.

DB2017AU00656

A CAR-Institut, az egyetem járműipari kutatóintézetének az online kereskedők körében végzett felmérése több olyan ajánlatot talált, amelyek az elektromos járművek németországi kedvezményét is beszámítva alig valamivel 20 ezer euró felett kínálták eladásra a teljesen elektromos hajtású VW e-Golfot. Az eredetileg 32 ezer eurós áron kínált elektromos modell így már olcsóbban megvásárolható a legkedvezőbb árú benzinmotoros VW Golf modellnél.

A kutatóintézet vezetője, az egyetem járműipari tanszékének professzora Ferdinand Dudenhöffer szerint az árcsökkentés az új elektromos VW modell, az ID 3 küszöbön álló piaci bevezetését készíti elő. Az elektromos Golf ugyanis nem lesz versenyképes az új modellel mert az alacsonyabb, 30 ezer eurós áron kerül majd piacra, hatótávja pedig 300 kilométer lesz, nagyobb az e-Golf 233 kilométeres hatótávjánál.

A CAR Institut adatai szerint a teljesen elektromos VW e-Golf az év első nyolc hónapjában Németországban értékesített különböző VW Golf modellek között 3,6 százalékos részarányt ért el, plug-in-hibrid változata pedig, a Golf GTE pedig 0,1 százalékosat.