GranAce: luxus-Toyota, kilenc főnek

2019.10.10. 06:06

Miközben Európa az egyterűekből teljesen átszokik a böhöm luxusterepjárókba, Japánban tartja magát a luxuskisbusz-divat. Az ottani gyártók közül a nagyobbak általában kínálnak ilyesmit, a Toyota például nem is egyet.

A GranAce nevű kisbusz egyértelműen a Hiace alapjaira épül, és nyilván nem véletlen az sem, hogy erősen emlékeztet az Ausztáliában forgalmazott Granvia modellre. A leglényegesebb eltérés, hogy itt három helyett négy üléssort helyeztek el egymás mögött, de az első három két-két karfás bőrfotelből áll. Az egész belső kialakítás kivételesen igényesnek tűnik a képek alapján, bár az nem igazán derül ki, hogy mennyi lábtér jut az amúgy rettentő mennyiségű bőrkárpittal, illetve fabetéttel és alumínium dekorációval körülvett utasoknak. Viszont úgy néz ki, az ülések alatti sínrendszer ezen a téren ad némi rugalmasságot.

Az amúgy alaposan hangszigetelt, és LED-es hangulatvilágítással is felszerelt, klimatizált utastéren túl azonban nem tűnik kivételesnek a GranAce, a hajtásról például a Hiace furgonból ismert 2,8 literes négyhengeres turbódízel motor gondoskodik, amely itt hatfokozatú automata váltóhoz csatlakozik.

A GranAce premierjét a Tokiói Autószalonon tartják, és nincs okunk kételkedni benne, hogy sikeres lesz, hiszen Japánban eddig is elterjedtek voltak az efféle luxus-kisbuszok, a jóval helypazarlóbb luxus-személyautók alternatívájaként is.