Nem tökéletes a Peugeot 208 és a Jeep Cherokee biztonsága

2019.10.10. 12:31

A teszteket végző Thatcham Research igazgatója szerint a Peugeot épp csak lecsúszott az ötcsillagos minősítésről, a Jeep viszont meg sem közelítette azt.

Az előző 208-assal a francia márka elhozta az öt csillagot hét éve, de Matthew Avery szerint hiába javítottak a biztonságon, azóta szigorúbbak lettek a törésteszt feltételei is. Az igazgató azt mondja, így is épp csak lecsúsztak az ötödik csillagról, ami a hátsó utasok gyenge nyakvédelme miatt lehetséges: őket a 208-as nem védi hatékonyan az ostorcsapás-típusú sérülésektől, amelyek nagy sebességű ráfutásos balesetekkor – például autópálya-karamboloknál – jellemzőek, és a gerinc maradandó károsodásához is vezethetnek.

Ugyanakkor a Jeep Cherokee kapcsán Avery sokkal kevésbé nyilatkozott hízelgően: azt mondja, a típus minden eredménye a négycsillagos színvonalon mozog, sem a gyermekek, sem a felnőttek számára nyújtott passzív biztonsága nem tökéletes. Itt is külön kiemelte a gyenge védelmet az ostorcsapás-típusú sérülésekkel szemben.

Szintén most vizsgálták az új 1-es és 3-as BMW-k passzív biztonságát is, de ezek öt csillagot kaptak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.