Kirúgták a Renault vezérét

2019.10.11. 11:54

Nem húzta sokáig Thierry Bolloré a Renault vezérigazgatói posztján: az idén januárban nevezték ki, de most azonnali hatállyal leváltotta az igazgatótanács. Az okok egyelőre homályosak, de a döntés végleges: a helyét ideiglenesen az eddigi pénzügyi igazgató veszi át.

t bollore

Bolloré leváltásáról csupán néhány napja hallani, és a nyilatkozataiból úgy tűnt, maga sem hiszi, hogy sor kerül rá. Ám a pletykák szerint az igazgatótanács, illetve az elnök, Jean-Dominique Senard annak a látszatát is el szerette volna kerülni, hogy Carlos Ghosn-nak bármilyen befolyása maradt volna a Renault-nál. Bolloré pedig Ghosn jobbkeze volt, aki főnöke letartóztatásáig ügyvezetőként segített irányítani a Renault napi ügyeit.

Az sem kizárható, hogy a Renault vezér leváltása összefügg a Nissannál lezajlott tisztújítással. Korábban hallani lehetett olyan pletykákat, amelyek szerint Bolloré élezte ki a konfliktust a japán partnerrel folytatott tárgyalások során – nem lehetetlen, hogy az eltávolítása valamiféle háttéralku része.

A vezérigazgatói teendőket egyelőre az eddigi pénzügyi igazgatóra, Clotilde Delbos-ra bízták, bár ez egyelőre ideiglenes kinevezés, csak arra az időre szól, ameddig új vezérigazgatót nem találnak.