Új ember kerül a Citroën élére

2019.10.17. 12:46

Vincent Cobee állítólag a Carlos Ghosn letartóztatása utáni vezetőségi átrendeződés miatt távozott a Mitsubishitől, így landolt a Peugeot-csoport kisebbik tömegmárkájának élén. A francia szakember Linda Jacksont váltja fel, aki állítólag marad a PSA kötelékében, de új feladatot kap.

cobee

A Citroën új vezetője a Mitsubishi előtt a Nissannál dolgozott, egyebek közt irányította a Datsun márkát, amely a Nissan olcsó márkája néhány nagyobb keleti piacon, így Oroszországban, Indiában és több Dél-Kelet-Ázsiai országban. Karrierje azt jelzi, hogy Carlos Ghosn, a korábbi Renault vezér bizalmi emberei közé tartozott, így valószínűleg semmiképp nem maradhatott volna a Renault-Nissan-Moitsubishi szövetségnél, ahol az utóbbi egy év során igyekeztek szabadulni a Ghosn fémjelezte időszak meghatározó figuráitól. Ugyanakkor a PSA vezérigazgatója Carlos Tavares, aki korábban Ghosn jobbkeze volt a Renault élén – nem kizárt, hogy Cobee is ennek a kapcsolatnak köszönhetően landolt a Citroën igazgatói székében.

Az új vezető elsődleges feladataként azt jelölték meg, hogy Franciaországon kívül javítsa a Citroën eladásait, ám hogy milyen konkrét lépéseket tervez az új vezető, azt egyelőre nem tudni.