így néz ki belülről a leggyorsabb 0-400-0

2019.10.19. 14:47

Az így hangzik találóbb lenne, mert képben nagyon gyenge, hangban ellenben erős videót adott ki a Koenigsegg friss világrekordjáról. Ilyen volt belülről a 31,49 másodperces 0-400-0 a Regerának.

A Bugatti nyári sebességrekordja óta felébredt a Koenigsegg egója. Szeptemberben egy új csúccsal hívták fel magukra a figyelmet a svédek, miután saját korábbi 0-400-0-s világrekordjukat döntötték meg bő másfél másodperccel. Az lett az a rekord, amit eddig csak kívülről láthattunk, most pedig kiadtak egy ahhoz hasonló (bár annál borzasztóbb képminőségű) nyers belsőt, amilyet anno a 457 km/h közúti sebességrekordjukról is

A Regera 0-400-0-s (a tesztpilóta 403-ig is felment) csúcsát amúgy egy svéd katonai reptéren futották, és - a videón ezt nem látni - tették ezt nyirkos aszfalton, amiért még maradt benne javítható idő a manufaktúra szerint. A Regera amúgy a bukócsövet és egy négypontos övet leszámítva teljesen széria volt. Ahogy társait, ezt is egy ötliteres V8-as hajtotta, amit két turbó és három villanymotor segít; egy-egy a hátsó kerekeknél, egy másik pedig a benzinmotor főtengelyén, amivel kiváltották az autóból a hagyományos sebességváltót. Így jön össze benne az 1500 lóerő és a 2200 Nm.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.