Retró villany-furgonnal tér vissza a Morris

2019.10.21. 13:06

Egy újabb villanyautós startup-cég vette fel, és igyekszik leporolni a Morris márkajelzést, bár láthatóan építenének a hagyományokra is. A J-Type nevű, 1946-os furgon modern, elektromos változatával próbálnak újra betörni a piacra.

Egyelőre csak néhány vázlatot és egy sötét fotót mutattak, de ennyiből is világos a terv. Egyszerre célozzák meg a kishaszonjármű-piacot, ahol az elektromos modellek magas árát valamelyest kompenzálja az alacsony fenntartási költség, és kínálnak olyan formát, amely kiemelheti az új Morrist a kínálatból.

Részleteket egyelőre nem árultak el sem az autóról, sem a gyártási tervekről: annyi biztos, hogy a befektetői háttér kínai, és egy egykori MG-Rover vezető, Qi Li vezeti a Morris Commercial nevű vállalkozást. Ő azt ígéri, hogy még az ősz folyamán bemutatnak egy működőképes prototípust – azzal együtt valószínűleg több más kérdésre is megérkezik a válasz.

A Morrist 1919-ben alapították, és 1952-ig volt önálló autógyártó. A márkanevet később a British Leyland használta, azonban az 1980-as évek elején áldozatul esett a cég átszervezésének, így fokozatosan eltűnt a kínálatból. Az utolsó Morris 1984-ben azaz épp 35 éve készült.