Kiderült, mibe kerül itthon a villany-Mini

2019.10.28. 10:10

A nyári bemutató után mostantól Magyarországon is megrendelhető a Mini Cooper SE, a háromajtós alap-Mini tisztán elektromos hajtású változata. Már ára is van: kereken 10,5 millió forint, de ha valaki állami támogatással veszi, 9 millióért már viheti is haza.

Ez egy háromajtós, legfeljebb 230 km hatótávú elektromos kisautóért nem kevés: a jóval nagyobb Nissan Leaf hasonló hatótávú alapváltozata 9,25 millió forintért vásárolható meg. A Nissannál mondjuk egyből a támogatott árat adják meg, azaz a Leaf valamivel azért többe kerül. Házon belül egyértelműen a Mini kínálja az olcsóbb elektromos autót, az i3-as BMW ára most 13 millió forint felett indul.

A Cooper SE egyébként a hajtásláncon, és persze az árazáson túl nem tér el drámai mértékben a benzines változatoktól. A csomagtere például maradt 211 literes, és a megnövekedett tömeg ellenére egész tisztességesen megy: 7,3 másodperc alatt érhető el vele a 100 km/h. A végsebessége ugyan 150 km/h, de valószínűleg ez is a nagy tempónál gyorsan csökkenő hatótáv, és nem a teljesítményhiány miatt van így, a Cooper SE 184 lóereje 200 km/h feletti végsebességre is elegendő lenne.

Aki most rendel elektromos Minit, annak persze várnia kell még egy kicsit: a típus legkorábban 2020 márciusában érkezik a kereskedésekbe.