Ez itt Maximus, az ezer lóerős Jeep

2019.10.31. 14:44

Lehet, hogy nem is véletlenül mutatták be a Maximust épp az ijesztgetés köré szőtt Halloween-i ünnepkör kellős közepén. Nem valószínű, hogy létezik ijesztőbb dolog az utakon, mint egy Jeep pick-up 1014 lóerős motorral, megemelt, merev tengelyes futóművel és bütykös terepgumikkal.

Az eleve kicsit hihetetlen, hogy ekkora teljesítmény nem csavarja egyszerűen a kardán köré a létraalvázat, meg ami még rajta van. Ahogy az is, hogy a Wrangler alapú Gladiator pick-up 3,9 másodperc alatt eléri a 96 km/h-t, ahelyett, hogy helyben megsemmisítené a rászerelt terepgumikat. Hogy a dolog még hihetetlenebb legyen, a Hennessey a tuningolt, 6,2 literes Hellcat V8-as mellett hat hüvelykes King hasmagasság-emelő készletet is beépít, azaz a Maximusban legalább 15 centivel magasabban ül a sofőr, mint a gyári Gladiatorban.

Mindehhez persze a felsoroltakon kívül még sok mindent ki kellett cserélni. Így a kardánt, és a futómű tengelyeit – a gyáriak helyett is vaskosabb Dana 60-asok vannak, 4,88-as áttétellel – is, hogy a Maximus működő használati tárgy maradjon.

Nem tudni, hogy mekkora a valós igény mutatkozik egy ilyen jármű iránt, különösen 225 ezer dollárért, azaz kb. 75 millió forintért, de aki kíváncsi rá, az az idei SEMA Show-n megnézheti, hogy is fest ezer lóerő lábujjhegyen.