Új hobbiterepjárókat mutatott a Volkswagen

2019.11.04. 16:36

A Volkswagen láthatóan azt igyekszik előállítani, amit a vásárlók kívánnak – az elmúlt két-három évben a fejlesztéseikkel a különféle méretű szabadidő-autókra koncentrált a cég. Ez a trend folytatódik most is: ezúttal Kínában mutattak egy elektromos és egy benzines SUV modellt.

A nagyobbik újdonság az ID.Next, amelyet egyesek már ID.4-ként emlegetnek. Ez tulajdonképp az Európában már a bevezetésnél járó ID.3 SUV-testvére, hosszabb orral, kevésbé egyterű-jellegű arányokkal, nagyobb kerekeken. Egyelőre ugyanazt a trükköt játsszák vele, mint korábban az ID.3-mal: csíkos fóliázással mutatták meg, ami részben eltakarja a végleges formát, de az autó arányait, alapvető jellegét azért nem fedi el teljesen. Ez szinte biztosan nemzetközi modell lesz, legalábbis ez az az autóforma és méret, amely jelenleg minden nagyobb autópiacon, így Észak-Amerikában, Kínában és Európában is egyformán nagy érdeklődésre számíthat.

A Tacqua ugyanakkor várhatóan helyi specialitás lesz: ez felismerhetően a VW Polo méretű T-Cross közeli rokona, csakhogy láthatóan hosszabb – a különbség 9 centi, és a többlet nagyrészt a hátsó ajtók vonalában jelentkezik – és más hűtőmaszkot visel, mint az európai kivitel. Ezt kifejezetten a kínai vásárlóknak tervezték a Shanghai-Volkswagen fejlesztői, ám a típus többi adata egyelőre nem nyilvános. Azon azért nem csodálkoznánk, ha Kínában régebbi és olcsóbb motorokkal kerülne gyártásba a típus, mint nálunk, ahol a kínálat már csak kis turbómotorokból áll.