Nézzék, ilyen lesz a hétüléses luxus-VW

2019.11.08. 15:02

A Volkswagen a két szabadidő-autó mellett egy harmadik modell érkezését is jelezte Kínában. A Viloran valódi luxus-egyterű, amely Európában valószínűleg megbukna, a Távol-Keleten viszont nagyot tarolhat.

Európában rég nem próbálkoztak hasonlóval sem. Amit a Viloran képvisel, ahhoz talán a Mercedes R osztály állt a legközelebb, de Európának az sem nagyon kellett a vásárlóknak. Kínában, Japánban és más távol-keleti országokban viszont elég komoly kereslet mutatkozik mindenféle luxuskivitelű egyterűek iránt. Így kínálnak ilyen az olyan cégek is, mint a Toyota és a Nissan, de a GM-nek is van hasonló, a Buick GL8. A Shanghai-Volkswagen vegyesvállalat pedig erre a piacra fejlesztette ki saját, több mint öt méteres egyterűjét.

A végeredmény a vázlatok alapján kifejezetten vonzónak látszik, különösen a kategóriában megszokott ormótlanságok mellett. A Viloran érdekes átmenet az egyterűek, a kombik és a luxusterepjárók között: magas, hosszú, és viszonylag rövid az orra, ami valószínűleg átlagon felüli térkínálatot jelent. Ráadásul tolóajtókat kapott hátulra, ami azt jelenti, hogy az óriási belső tér megközelítése sem okozhat komoly gondot.

A típusról továbbiakat valószínűleg a hónap végén tudhatunk meg, mivel a premierjét az Auto Guangzhou szakkiállításon tartják, amely november 22-én nyit.