Egymilliárd eurót spórolna a Mercedes

2019.11.15. 16:03

Részleteket egyelőre nem mondtak a várható létszámcsökkentésről, de most már látszik, hogy miért tartja szükségesnek a leépítést a Mercedes vezérigazgatója.

DSC02072

Korábban annyi már kiderült, hogy a szakszervezetek képviselői és a Mercedes vezetése között nő a feszültség. Nagyjából 1100 fős elbocsátásról, és a bérek befagyasztásáról lehetett hallani. Mint kiderült, a hírek nem voltak alaptalanok, bár a Mercedes egyelőre nem közölt konkrét adatokat az elbocsátások mértékéről. Annyit jeleztek, hogy a cél mintegy 1 milliárd eurós megtakarítás, amely segítene javítani a cég pénzügyi mérlegét.

Bár a Mercedes egyelőre nyereséges, az idei évben 3%-ra becsülik a forgalomhoz képest a nyereség arányát, ami jelentős részben a fejlesztési költségek drámai növekedésének köszönhető: miközben a megszokott módon folyik a kínálat frissen tartása, az önvezető és elektromos autók fejlesztésére is vagyonokat költ a Mercedes, ami elviszi a profit egy jelentős részét. A cél a nyereségarány növelése, 2020-ra legalább 4%-ot, 2022-re pedig legalább 6%-ot szeretnének elérni.