Az évtized közepére ideérhet az első tisztán elektromos Ferrari

2019.11.17. 07:48

Nagyot változott a Ferrari körüli világ Sergio Marchionne tavalyi hirtelen halálával. Az erősen villanyautó-szkeptikus exgóré utóda kicsit sem berzendekik egy tisztán elektromos Ferraritól, de nem akarja elsietni. 

kbh

Louis C. Camilleri érdekes figura az üzleti világban. Sok jót nem mond el róla, hogy a Ferrari vezérigazgatói posztja mellett jelenleg ő a Philip Morris dohányipari gigavállalat elnöke is, az pedig csak érdekesség, hogy jelenlegi felesége Savanna Samson néven futott komoly pornós karriert a kétezres évek elején. Camilleri tavaly júliusban vette át a Ferrari vezetését Marchionne tragikus halála után, és a közel ötven százalékot erősödött részvények szerint eddig jó munkát végzett. 

Camilleri nemrég a The Wall Street Journalnak nyilatkozott, ahol egyértelművé tette, hogy neki nincs problémája azzal, hogy a Ferrari is beszálljon az elektromos szupersportautós kategóriába. Sőt, ha tehetnék, már most kijönnének valamivel, de egyelőre még messze nem tartanak ott a fejlesztésekkel, ők pedig egy nagyon kiforrt villanyossal szeretnének kijönni, még ha ezzel le is maradnak az olyan új konkurensektől, mint a Rimac vagy a Tesla. A vezérigazgató 2025 és 2030 közé lőtte be a tisztán villanyos Ferrari érkezését, de azt is elmondta, hogy nehéz dolguk lesz, mivel a villanyhajtás alapvetően egy egyszerű dolog, nekik pedig bele kell tudni tenni valami pluszt az autóba, hiszen attól lesz Ferrari egy Ferrari.