A General Motors beperelte a Fiat Chryslert

2019.11.21. 17:41

Az ügyről egyelőre annyit lehet tudni, hogy a GM kártéritést követel a Fiat Chryslertől, amiért az illegális eszközökkel torzította éveken át a szakszervezetekkel való tárgyalások gyakorlatát.

gm

A Forbes értesülései szerint elsősorban megvesztegetésről szólnak a vádak, összesen mintegy másfél millió dollár értékben, amelyet az Autóipari Szakszervezet (UAW) vezető tisztségviselőinek juttattak előnyösebb tárgyalási feltételekért cserébe. A tavaly elhunyt Sergio Marchionne neve került szóba, de állítólag más Fiat Chrysler vezetőket is név szerint vádol a GM.

Mivel évekkel korábbi eseményekről szól az ügy, sokan az időzítés okait is megkérdőjelezik. A Fiat Chrysler szerint a Peugeot csoporttal folyó tárgyalásokat igyekezne akadályozni ezzel a GM. Az FCA válaszközleménye emellett visszautasítja a General Motors vádjait: „Biztosak vagyunk benne, hogy meg tudjuk magunkat védeni a bíróságon ezek ellen az alaptalan vádak ellen, és minden lehetőséget megragadunk az általuk okozott kár orvoslására.” - írják, ami azt is jelentheti, hogy ellen-keresetet adnak be valamiféle hitelrontási váddal.

Egyelőre nem tudni, hogy hova futhat ki az ügy, de annyi már most sejthető, hogy a GM vádjainak tisztázása akár éveket is igénybe vehet.