A gyárkapuban kapták le az új Maseratit

2019.11.23. 16:01

Cifra egy történet ez: a Maserati maga adott ki kémfotós hangulatú képeket újdonságáról, ami valójában egy sosem lesz autó, mégis álcamatricát visel. A lényeg az olaszok új motorja, ami benne van, de arról meg nem beszélnek.

ntz

A Maserati épp mostanság hagyja el a szívómotoros vonalat. A szigorodó kibocsátási normák idején nagyon megdrágítja a terméket egy ennyire pazarló sportautó, így a jövőben ők is takarékosabbra veszik, többek közt hibrid és tisztán elektromos hajtásláncokkal. Hogy ebben a prototípusban mi bújik, nem tudni, de jelenleg a gyártósoraik átszerszámozásán dolgoznak, 2020 tavaszára ugyanis jönnie kell egy teljesen új modellnek, jövő év végére pedig már az MC12 utódát ígérik. A most mutatott prototípusban tesztelt hajtásnak talán már mindkettőhöz köze lesz.

bet

Jól láthatóan a modenaiak is ki vannak éhezve a médiamegjelenésre, ezért csináltak eseményt egy érdemi infók nélküli gyártókapun kihajtásról. A prototípus kasznija mindenesetre érdekes. Ez szinte biztosan egy Alfa 4C, amire itt-ott rápakoltak néhány plusz idomot, meg ugye a matricákat.