Hamarosan vége a benzines/dízel Corsának

2019.11.24. 11:59

A Vauxhall első embere, Stephan Norman szerint 2025-ben már senki nem fog belső égésű motorral hajtott kisautót kínálni.

opel-corsa-e-lead

Norman az Autocarnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a városi minik és kisautók (vagyis a Golfnál kisebb kocsik) hamarosan elképzelhetetlenek lesznek benzin- vagy dízelmotorral. Erről már többször is írtunk a Totalcaron, a kisautók gyártása a szigorodó CO2-kvóták miatt hamarosan gazdaságilag fenntarthatatlanná válik, hiszen a szabályok betartásához egyszerűen túl drága megoldásokkal teletűzdelt motorokat kellene használni. Ráadásul mindezt egy olyan szegmensben, ahol profithányad eredendően kisebb, mint a nagyobb autóknál.

Stephan Norman nyilatkozata annyiból meglepő, hogy szerinte a váltás már tényleg itt van a nyakunkon. "A kisautók következő generációja - beleértve az Opel Corsát - kizárólag elektromos lesz, ebben teljesen biztos vagyok" - mondta Norman, aki szerint 2025-ben már minden gyártó villanyautókat fog kínálni a kisautó-szegmensekben. Az aktuális Corsa ebből a szempontból jól áll, hiszen már most is kínálják használható tisztán elektromos hajtáslánccal. Az Opel ráadásul nemrégiben jelentette be, hogy a következő két évben nyolc elektromos modellt fog piacra dobni.