Ezek közül kerül ki a 2020-as Év Autója

2019.11.25. 12:14

A hatvan zsűritagnak a múlt hét pénteken kellett leadnia a javaslatait, mára pedig megszületett az eredmény, ebből a hét autóból válogatunk majd február végén, amikor leadjuk a voksot a Nagy Év Autója-győztesre. Két tisztán villanyautó (Porsche Taycan, Tesla Model 3), kettő, amiből van tisztán villamos változat (Peugeot 208, Renault Clio) és az eddigi hibridek közül talán a legjobb, evör (Toyota Corolla) szerepel a beválogatottak között.

D75 3386

Íme, a lista:

DSC00339

A tisztán látás és láttatás maximális híveként én is ideírom, mi volt az én saját listám. A Kia e-Soult a megfizethető és kiváló villanyautósága, a Mazda 3-at a változó kompresszió motorja (és általános összeszedettsége), a Nissan Juke-ot az egyedisége és mostanra kiválóvá érett használhatósága miatt válogattam be. A Mazdát még egyetlen, olykor balul elsült, de sokszor zseniális megoldása miatt sem ismerte még el a zsűri, most már tényleg megérdemelte volna, hogy legalább ebbe a körbe bekerüljön, de természetesen egyetértek az összeredménnyel, mert a sokak egyenlő véleménye által kirakott, demokratikus döntés számomra is a legértékesebb.

  • Ford Puma
  • Peugeot 208
  • Tesla Model 3
  • Toyota Corolla
DSF9397

Mostantól már ebben a szűk körben gondolkozunk. A mortfontaine-i tesztelések február 17-én lesznek, a végső szavazásunkat február 28-án adjuk le, március 2-án, a genfi szalon előestéjén pedig eredményhirdetés lesz. Akkor kössük fel a gatyamadzagot.