Decemberben jön az új Jaguar sportkocsi

2019.11.26. 16:17

Már nem csak találgatás, hogy a Jaguar december elején mutatja be az F-type új változatát: a gyáriak már a dátumot is elárulták.

Természetesen nem teljesen új modellről van szó, de a frissítés alapos lesz, és úgy hallani, nem csak az autó külsejét érinti majd. Itt bukkanhat fel a Jaguarnál először az új, soros hathengeres Ingenium motor. Az új, eddig 360 és 400 lóerős kivitelben bemutatott háromliterest eddig csak nagyobb Range Roverekben alkalmazták, de fokozatosan mindenütt ez váltja majd a régi, még a Ford-korszakból örökölt kompresszoros V6-ost.

Ugyanakkor az Autocar értesülései szerint az ötliteres, kompresszoros V8-ast a korábbi pletykákkal ellentétben mégsem a BMW 4,4 literes nyolchengeresével váltják le. Az F-type-ba állítólag a régi motor továbbfejlesztett változata kerül. A kétliteres, turbós, négyhengeres Ingenium motor, amely itt kerek 300 lóerős, állítólag nem változik érdemben a modellfrissítés kapcsán.

Mindebből persze kevés a biztos információ. Az viszont már nem kérdés, hogy a bemutatót december 2-án, azaz jövő hétfőn este tartják, méghozzá a Hot Wheels segítségével.