Daciát kapott Ferenc pápa

2019.11.28. 11:25

A Dacia egyedi igényekre specializálódott partnere, a Romturingia építette az új pápamobilt a Duster alapjaira.

Természetesen olyan Duster nincs gyártásban, amely alkalmas lenne felvonulási járműnek, ezért a pápai járműre nagy tetőablakot készítettek, amely fölé csak oldalt nyitott, egyszerűen fel- és leszerelhető védőüvegezés kerül. Emellett a Dacia közleménye szerint három centivel leültetett futómű, és kivételesen kényelmes hátsó üléspad jellemzi az új pápai járművet. Az új pápai autó természetesen ajándék a Dacia részéről, de valószínű, hogy az átalakításokkal együtt sem került volna annyiba, mint egy széria Mercedes G osztály, ami a korábbi pápai járművek alapját képezte.

Ferenc pápa korábban minden katolikus papot arra intett, hogy tartózkodjanak a drága járművek használatától, és maga is ebben a szellemben igyekezett megválasztani a járműveit. Ennél a Daciánál viszont nem nagyon képzelhető el kisebb költségvetésű pápai jármű, így valószínűleg nem lesz kifogása ellene.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.