Legalább tízezer dolgozójától szabadul a Mercedes

2019.11.29. 16:21

A Daimler durván 3%-os létszámcsökkentést hajt végre a következő három év során, erről nyilatkozott a cég HR igazgatója.

DSC02072

Wilfried Porth szerint a leépítés valamivel több, mint 10 ezer főt érint majd, annak érdekében, hogy minimum 1 milliárd eurót takarítsanak meg 2022-ig. A lépés részeként a vállalat adminisztrációs központjából is elküldenek nagyjából 1100 főt.

Az szintén most derült ki, hogy a szerződéses dolgozók számát is a lehetséges minimumra csökkentik, és egyes alkalmazottaknak felajánlják a csökkentett munkaidejű foglalkoztatást, nyilván arányosan alacsonyabb fizetésért. Ugyanakkor a szakszervezet által kiharcolt béremeléseket a lépések állítólag nem érintik.

A Daimler jelenleg 304 ezer embert foglalkoztat. A leépítések várhatóan elsősorban német dolgozókat érintenek, és igyekeznek a nagy részüket korai nyugdíjazással végrehajtani.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.