Nem fejleszt több benzines versenyautót a VW

2019.11.30. 16:00

A jelenlegi fejlesztéseket is megszakítják, többé nem költenek belső égésű motorral hajtott versenyautóra.

vw id.r tianmen 2019-76

Így az utolsó kifejlesztett benzinmotoros Volkswagen versenyautó a Polo R5-ös lesz, amit privát csapatokkal induló raliversenyzőknek árultak. Folyamatban volt az új Golf TCR autó fejlesztése is, de meglepő módon azt a projektet leállították, mintha hirtelen valaki zéró toleranciát hirdetett volna a gyárnál.

Jó kérdés, hogy innen hová mozdulnak tovább, hiszen hiába haknizták végig a világot az ID R versenykoncepcióval, jelenleg az az autó egy sorozatba sem férne bele. Logikus lépés lenne a Formula-E, de ott már az Audi és a Porsche is jelen vannak, így szinte kizárt, hogy még egy márkával benevezzen a konszern. A DTM villany változata még csak elméletben létezik, a WRC hibridesítése (ahonnan 2016-ban léptek ki) is csak 2022-ben kezdődik, szóval érdekes lesz nézni, hogy mihez kezd a gyári sportrészleg az új helyzettel.

Az ID R-ral már lényegében minden lehetséges marketingértékkel bíró rekordot megdöntöttek, így kénytelenek lesznek kivárni, míg valamelyik versenysorozat meg nem nyit legalább egy kiskaput a villanyszörnyeknek.