Kémfotókon az új VW Caddy

2019.12.02. 16:13

Az idén már tizenhetedik éve, hogy a Caddy piacon van, és eddig néhány alaposabb modellfrissítéssel megelégedett a VW, de úgy tűnik, csak eljön a váltás ideje.

A kémfotókon már az új modell egyik prototípusa látszik, és bár az álcázás alapos, a részleteken mégis jól látszik, hogy az újdonság markánsan eltér majd a jelenlegi Caddy-től. Itt például egyforma, nagyjából kétujjnyi ablakkeretek láthatók az ajtókon, mind egyforma magas, és a hátsó tolóajtók sem nyúlnak bele a tetőbe.

A lényeg persze aligha látszik kívülről: a VW számára legalábbis az a legfontosabb újítás, hogy a második generációs Caddy is a szabvány MQB platformra épül majd, így olcsóbbá válhat a gyártása, mint a távozó modellé. Ugyanakkor a legfontosabb jellegzetességeket meghagyták: marad a tolóajtós kialakítás és a célszerű dobozforma, amely többféle méretben is készül majd. Várhatóan a motorválasztékot is korszerűsítik: várhatóan itt is enyhe hibrid benzinesek, és a Golfból ismert új, kétliteres dízelmotorok bukkannak majd fel.

Úgy tudjuk, a bemutatót nem sietik el, 2021-re várható a gyártás beindítása, de ez nem csoda, ahogy az sem, hogy eddig nem igyekeztek jobban a modellváltással. A Caddy ugyanis jelenlegi formájában is bőven elég népszerű: az elmúlt tíz évben a személyszállító változatból is stabilan elfogyott 50 ezer példány, a teherautóból pedig ennek a mennyiségnek a többszöröse is.