Jót medzsóztak a Jaguarnál az F-Type-pal

2019.12.04. 06:07

Az 1:64 méretarányú, kicsinyített sportkocsi állítólag egyedi darab, amelyhez 3d nyomtatással készítettek el a megújult F-Type karosszériájának tökéletes mását. Ez futott aztán olyan tempóval, amely arányaiban bőven túllépi a valódi autó képességeit.

A Hot Wheels az egyedi kisautó mellett a 232 méter hosszú pályával szált be az eseménybe, amelyet végigvezettek a Jaguar fejlesztőrészlegén. A végeredmény egy olyan reklámfilm lett, ahol a valódi F-Type és a játékautó találkozik, és egyben azt is megmutathatták, hogy hol tervezik a Jaguar típusait.

Azt is elmondták, hogy a kisautó olyan sebességet is elért – nyilván a meredekebb szakaszok végén – ami arányosan nagyítva a valódi autó méreteire 482 km/h-nak felelt volna meg. Ez persze nem akkora durranás, ahogy elsőre hallatszik: 7,5 km/h-ról van szó, ami emberi léptékkel legfeljebb lusta kocogásnak felelne meg.

Több mint valószínű, hogy ezek után a Hot Wheels kiadja majd a felújított F-Type kis méretű szériaváltozatát is, bár az valószínűleg kevésbé lesz precíz másolat, mint amit a képeken megmutattak.