Parkoló Parádé június 19-én: Csillogó veteránok

Érdekel

Az ID3-at még nem viszi el Amerikába a Volkswagen

2019.12.15. 09:46

Amerikában is lesz VW-s villanyinvázió, de azt nem az Európában "népautónak" szánt ID3-mal indítják. Oda városi terepjáró kell az amerikai részleg vezetője szerint.

Az ID Crozz tanulmánya
Az ID Crozz tanulmánya

Scott Keogh egy interjúban beszélt nemrég a Volkswagen amerikai terveiről. Többek közt a dízelbotrány után az arculatát épp újraépítő vállalat villanyautós terveiről, mert van nekik olyan arrafelé is. Az viszont Keogh szerint egyértelmű, hogy ott nem az ID3-mal kell kezdeni a terjeszkedést. A Golf-méretű villanyos a német piacon várhatóan nagyot szól majd, de ez a kategória az amerikai piacon alig létezik, éppen csak 100 ezer körüli eladást produkál évente szemben az SUV-k 4-5 milliós piacával. 

Keogh azt mondja, az amerikaiak 95 százaléka sosem ült elektromos autóban és olyan alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, minthogy lehet-e egy villanyautóval esőben autózni. És ugyanígy a kereskedőiket is meg kell győzniük, fel kell készíteniük. Szóval sokkal nehezebb odaát gyökeret verniük a villannyal, mint az európai piacon, éppen ezert nem akarnak egy rossz bemutatkozással rossz alapokra építkezni. Márpedig az ID3-at Keogh szerint nem vennék komolyan az amerikaiak, így ott az egyelőre még csak tanulmányként létező ID Crozz és ID Space Vizzion kezdik a sort. Ezeket könnyen lehet, hogy helyben, a Chattanooga-i üzemükben gyártják majd.