F9R: a legdurvább amerikai sportkocsi a Viper óta

2019.12.18. 06:10

A Factory Five végre megmutatta, hogy mibe is építi a V12-es, 9,5 literes ausztrál Small Block származékot. Az F9R jó formájú sportkocsi lett, de még nem biztos, hogy bele is vágnak a gyártásába.

Az orrmotoros, hátsókerék-hajtású gép előállításához ugyanis jelentős befektetésre lenne szükség, viszont nem egyértelmű, hogy lesz-e elegenedő kereslet egy ilyen modell iránt. A Factory Five nem nagy cég, és eddig elsősorban replika-készletek gyártójaként volt ismert: Shelby Cobra másolatokat és régimódi hot-rodokat kínálnak, bár van egy saját tervezésű középmotoros sportautójuk is, a GTM. Az F9R azonban drágább modellnek ígérkezik ezeknél, még úgy is, hogy az ausztrál gyártású, 775 lóerős V12-es mellett kisebb motorokkal is gyárthatnák.

Egyelőre az autó látványterveit mutatták meg, bemutatásra alkalmas autó még nem készült, de az első prototípust 2020 elejére el szeretnék készíteni. Ám az, hogy az F9R ennél tovább jut-e, nyilván azon múlik majd, hogy mekkora érdeklődést vált ki a lehetséges vásárlókból.