Versenyautó-építő céget vásárol a Land Rover

2019.12.19. 06:05

A Bowler név felénk nem túl ismert, a legtöbbet Palik László dakari balesete kapcsán lehetett róla hallani. Pedig a brit cég nagyon gyors off-road versenyautókat épít Land Rover Defender alapokon, a gyáriakkal szoros együttműködésben.

Mivel a vállalkozás kilátástalan pénzügyi helyzetbe került – valószínűleg legalább részben az ős-Defender gyártásának leállítása, részben az alapító halála miatt – ez az együttműködés mostantól még szorosabb lesz. a Bowler az SVO részévé válik, a Jaguar-Land Rover azon részlegéé, amely egyedi igények kielégítésével foglalkozik. Ez lesz az SVO negyedik részlege a speciális járművek – például hatósági autók – előállításával foglalkozo SV, a szériamodelleket egyedi igények szerint átépítő Vehicle Pesonalisation és a főként restaurálással foglalkozó Classic mellett.

Így az SVO a továbbiakban verseny-terepjárók építésével is foglalkozhat majd, bár ehhez azért rendbe kell hozni a Bowlert. A stabil működés eléréséhez a Land Rover szerint is legalább fél évre lesz szükség, és ehhez némi befektetésre is szükség lesz, de a gyáriak szerint az új részleg természetes módon passzol az SVO profiljához, és az új keretek közt nagyszerű jövő áll még előtte.